reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šmejcův logistický a fulfillmentový operátor loni zvedl tržby na 451 milionů

10:53, 24. 8. 2022

Logisticko-technologická společnost Mail Step, která na trhu nabízí e-shopům služby v oblasti fulfillmentu a dopravy, v uplynulém roce zvedla tržby i zisk o desítky milionů.

Mail Step, sídlící v pražských Horních Počernicích, v roce 2021 utržil přes 451 milionů korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 171 milionů. Čistý zisk meziročně vyskočil ze 2 milionů na 23 milionů korun. V letošním roce management Mail Stepu očekává nárůst v řádech vyšších desítek procent.

Firma aktuálně zajišťuje servis pro více než 200 e-shopů střední a západní Evropy, a pro několik evropsky významných klientů v oblasti e-commerce subscription (předplatné věcí). Technologické řešení Mail Stepu je propojeno s více než 50 evropskými balíkovými dopravci, marketplaces a velkými tuzemskými i světovými e-shopovými platformami (Shoptet, Shopify a další).

Majoritním vlastníkem se 70 procenty je od loňského podzimu investiční skupina Emma Capital, kterou vlastní miliardář Jiří Šmejc. Objem akvizice se odhaduje na stovky milionů korun. Zakladatel společnosti Jan Rozlivka drží 30ti procentní podíl.