reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Investiční skupina Pale Fire Capital má dalšího partnera

17:40, 5. 9. 2022

Private equity skupina Pale Fire Capital (PFC) od září rozšiřuje partnerskou strukturu, pátým členem se stává Jiří Ponrt (foto). Ten od listopadu loňského roku v pozici finančního ředitele řídí finance skupiny a vede nově vytvořené finanční a analytické týmy.

Každý člen finančního týmu zároveň působí i jako CFO pro vybrané firmy v portfoliu. Součástí této pozice je však i business v celé komplexitě, CFO často funguje i jako COO nebo partner pro CEO - primárně ve větších firmách, kde je míra komplexity vyšší.

Ponrt v minulosti vedl v Alza.cz 7,5 let finance a vybudoval zde více než stočlenný pracovní tým. Působil rovněž ve skupině Danone/Nutricia či CK Fischer. "Za deset měsíců u nás si Jirka získal naši plnou důvěru. Vybudoval téměř od nuly silné finanční i analytické týmy a neustále další posily do obou týmu hledáme. Zároveň prokázal schopnost budovat s námi silnou finanční skupinu stylem, který se nám osvědčil jako úspěšný. Oba týmy jsou pro náš další růst zásadní a přinášejí velkou hodnotu celé skupině," uvedl Dušan Šenkypl, partner PFC.

Dalšími partnery skupiny jsou Jan Barta, David Holý a Petr Krajíček. Portfolio Pale Fire Capital tvoří téměř tří desítky technologických a digitálních start-upů. K největším patří aukční portál Aukro, personální agentura teamIT, komunikační síť Munipolis nebo analyticko-technologická společnost Semantic Visions. Konsolidovaný obrat celé skupiny PFC v roce 2021 dosáhl 1,575 miliardy korun.