reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Pachl točí pro Českou televizi nový krimi seriál Oktopus

12:49, 15. 9. 2022
Televize Aleš Borovan

Režisér a scenárista Jan Pachl (Cirkus Bukowsky, Rapl) vyvíjí a točí pro Českou televizi nový seriál Oktopus (foto). Hlavním tématem budou odložené případy těsně před promlčením.

Štáb se poprvé sešel v průběhu letních prázdnin, poslední klapka padne v únoru příštího roku. V hlavních rolích nové detektivky se představí Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek a Zuzana Stivínová. Dále hrají Tomáš Bambušek, Jiří Lábus, Jaromír Hanzlík, Jiří Dvořák atd. Celkem bude natočeno 13 epizod, série vzniká v tvůrčí skupině ČT Josefa Viewegha. Výkonnou producentkou je Kateřina Popovičová.

"Oktopus bude trochu jiný seriál. Je totiž založený výhradně na odložených případech. Detektivové nevyšetřují aktuální vraždy. A to i mě baví, protože vynecháváme obvyklé prvotní výslechy všech podezřelých. Ty už kdysi proběhly a my se v příběhu jednotlivých dílů můžeme víc věnovat psychologii postav. Pro mě tedy něco nového," uvedl Pachl.

Pro záběry zázemí sídla pražské policie a útvaru Oktopus (Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S) zvolili filmaři pražský Emauzský areál u Karlova náměstí, v němž sídlí Institut plánování rozvoje hlavního města Prahy. V průběhu několikaměsíčního natáčení ovšem štáb využije celou řadu lokací napříč republikou. Závěrečná klapka by měla padnout v únoru.