reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova jako lákadlo na vysílání finále Českého slavíka nasadí Lucii a Pergnerovou

18:06, 15. 9. 2022

Hlasování do ankety hudební popularity Český slavík startuje v těchto dnech. Letošní 60. ročník showbyznysové akce poprvé proběhne čistě pod taktovkou televize Nova (majitel PPF), která nedávno koupila práva na pořádání Slavíka.

Prodejcem byl miliardář Karel Janeček a další minoritní vlastníci, kteří pořádali loňský ročník. Ten se vysílal rovněž na obrazovce TV Nova. Komerční stanice si pro letošní ročník přichystala řadu lákadel - živé vystoupení loňských vítězů Marka Ztraceného, Ewy Farny, kapely Mirai plus stálic české pop music jako Olympic nebo Jiří Korn. Vůbec poprvé v historii ankety na galavečeru zahraje skupina Lucie.

Českého slavíka letos bude moderovat trojice šoumenů/šoumenek Aleš Háma, Ondřej Sokol a Tereza Pergnerová. Ta se do ankety vrací po pětadvaceti letech. Režírovat bude zkušený Pepe Majeský. Generálním partnerem Slavíka se stala Trinity Bank, mediálním partnerem Rádio Impuls. Hlasovat je možné do konce října v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina, Objev roku a Hip Hop a Rap. Úplně poprvé se letos otevírá Síň slávy. Slavnostní vyhlášení anekty proběhne 12. listopadu.

"Český slavík je svátkem české hudby a jejích fanoušků. Ti jsou totiž těmi, kdo hudbu poslouchají, chodí na koncerty a hledají informace o svých oblíbených interpretech. A jsou to také oni, kdo rozhodují o vítězích. Dosud jsme byli vysílatelem slavnostního předávání a náš vliv na obsah večera byl výrazně limitován. Nyní, když TV Nova získala práva na pořádání ankety, je zcela v naší režii," uvedla co-CEO TV Nova Klára Brachtlová.