reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Economia posiluje vlastní tým pro videoobsah, najala známé moderátorské tváře

17:51, 22. 9. 2022

Dvě bývalé moderátorky a novinářky České televize, Linda Bartošová a Světlana Witowská (foto), nastupují do vydavatelství Economia. Budou tak pracovat pro miliardáře Zdeňka Bakalu.

Bartošová s Witowskou se stanou tvářemi nového videoprojektu, který by Economia měla spustit v roce 2023. Nový subbrand rozšíří obsah online deníku Aktuálně.cz (Economia). Ten bude vedle krátkých zpravodajských formátů denně přinášet exkluzivní rozhovory s osobnostmi veřejné scény i s odborníky. Nově utvořený tým bude plně integrován do redakce serveru.

"V Aktuálně.cz cílíme na diváky vyhledávající kvalitní videoobsah, zejména na příslušníky mladé generace, kterým chceme lépe přizpůsobovat výběr témat a jejich zpracování," uvedl šéfredaktor Aktuálně.cz Jan Nevyhoštěný. Nová koncepce videoobsahu se na stránkách Aktuálně.cz naplno projeví od nového roku, kdy redakce provede diváky obdobím prezidentských voleb.

Současně s posílením vlastní tvorby videoobsahu omezí Economia podle vlastních slov od Nového roku přebírání produkce od externích partnerů, k němuž bude přistupovat jen výběrově tam, kde vlastní kapacity nebudou dostačovat. To se týká hlavně projektu DVTV, kterému letos na konci roku končí smlouva s Economií (viz exkluzivní info o dalších plánech DVTV v odkazu pod textem). Případné prodloužení dealu je nyní v jednání.