reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerovi dědicové si rozdělili podíl v majiteli TV Nova či O2 Czech Republic

09:47, 28. 9. 2022

Rok a půl po tragické smrti Petra Kellnera je dohoda o rozdělení podílů ve skupině PPF mezi dědice na světě. Skupina oznámila, že 23. září nabylo právní moci usnesení příslušného soudu, jímž byla schválena dohoda o dělení pozůstalosti po nejbohatším Čechovi.

Dědicové Petra Kellnera, manželka Renáta a jeho čtyři děti, nabyli majoritní (přímý i nepřímý) podíl 98,93 procenta na společnosti PPF Group N.V., která je hlavní holdingovou společností skupiny PPF. Majoritním akcionářem skupiny PPF s podílem 59,358 procenta se stala Renáta Kellnerová, každé ze čtyř Kellnerových dětí je vlastníkem podílu ve výši 9,893 procenta. Kellnerová se tak oficiálně stala nejbohatším člověkem v Česku.

"Všichni noví akcionáři se dohodli, že ve vztahu k veřejnosti budou zastupováni paní Renátou Kellnerovou. Na aktuální organizační struktuře skupiny PPF ani na způsobu jejího řízení se nic nemění." Novým CEO skupiny se před několika měsíci stal další miliardář Jiří Šmejc.

PPF kromě jiného ovládá největší komerční televizi Nova, další televizní stanice a internetové projekty ve skupině CME, mobilního operátora O2 Czech Republic, v balkánském regionu další operátory Yettel nebo velkého telco operátora CETIN. Skupina za rok 2021 vykázala čistý zisk 239 milionů eur. V roce 2020 se skupina propadla do ztráty 249 milionů eur. Celková aktiva skupiny k 31. prosinci 2021 dosáhla 42,2 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst o 2,5 miliardy.