reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Manželé Kijonkovi dokoupili další procenta v miliardovém operátorovi Zásilkovna

Miliardářská dvojice Jaromír a Simona Kijonkovi (foto) posiluje pozici v technologicko-logistické skupině Packeta, která v Česku provozuje známý přepravní brand Zásilkovna.

SPV JSK Investments, ve kterém oba drží po 50 procentech, nyní zvedl podíl v Packetě o 2 procenta na 48,6 procenta. Financování podle tiskového zástupce Packety Kamila Chalupy poskytla Odyssey 44 Martina Kúšika. Naopak všem ostatním podílníkům s výjimkou Notina podíly mírně klesly. "Ze strany JSK Investments se jedná již o třetí dokup menšího podílu na Packetě za poslední tři roky. Jde o transakci mezi stávajícími společníky," uvedla CEO a spolumajitelka Kijonková.

Dalšími spoluvlastníky Packety jsou Petr Vytiska, Štěpán Chytka, e-commerce hráč Notino (20,75 procenta), JH Global Martina Kukačky a Zievatron Lukáše Bílka. Logisticko-technologický operátor Zásilkovna v Česku provozuje téměř dvacítku dep a spolupracuje se sítí 7300 výdejních míst. Loni utržila 3,5 miliardy korun.

Celá skupina Packeta, která kromě Česka působí i na Slovensku, v RumunskuPolsku nebo v Německu, udává za stejné období obrat přes 5,1 miliardy korun. Skupina podle svých údajů v roce 2021 přepravila přes 73 milionů zásilek. Packeta loni majitelům vyplatila dividendu ve výši 25 milionů korun, o rok dříve to bylo 21 milionů. V letošním roce skupina cílí na celkový obrat 6,5 miliardy korun.