reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Koupého skupina Dignity hlásí nárůst obratu na více než 750 milionů

Technologická a investiční skupina Dignity, kterou ovládá podnikatel Kamil Koupý, hlásí za loňský rok rekordní čísla. Celkem skupina, pod kterou spadá mediální skupina Tiscali, výkonnostní agentura Performio.cz, zastupitelství ARBOmedia nebo yieldová platforma Performax.cz, meziročně narostla o více než 32 procent.

Obrat Dignity v roce 2021 dosáhl podle údajů skupiny 758 milionů korun. O rok dříve to bylo 571 milionů. V letošním roce Koupého podnik míří na více než 850 milionů. K dalšímu zvyšování obratu mu mají pomoct jak nové investice, na které má skupina připraveny vyšší desítky milionů, tak personální akvizice. Ty jsou podle Koupého v současné době pro skupinu nutné. "Skupina roste tak rychle, že musíme rozšířit middle management, a zajistit si tak lidi na další růst," uvedl Koupý.

V uplynulých měsících skupina posílila několik klíčových postů na nově vytvořenou pozici business development director nastoupil Lukáš Havrda, který se kromě celkového rozvoje skupiny zaměří na mezinárodní byznysovou strategii Performax.cz a technologické platformy AntiAdblock.com. Tým Performaxu se rozrostl rovněž o Huberta Galla, který se ujal pozice programmatic strategist. Gall přestoupil do Performaxu z mediálního domu Czech News Center, kde předtím působil na podobné pozici.

Dignity v uplynulých měsících rozjela start-up akcelerátor StartGuide.cz v čele s Petrem Jahnem. Ten plánuje v nejbližší době investovat prostřednictvím fondu StartGuide ONE až 150 milionů korun.