reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Výzkum televizních domácností: Fanda nebo Smíchov mají v DVB-T nízkou penetraci

14:58, 28. 6. 2013

Není to dobrá zpráva pro management CET 21, která vysílá hned čtyři kanály ve čtvrté digitální síti: Nova HD, Fanda, Telka a Smíchov.

V rozsáhlém výzkumu terestrických televizních platforem, který na vzorku devíti tisíc domácností od ledna do března prováděla agentura Mediaresearch, vyšla MUX 4 (provozovatel Digital Broadcasting Radima Pařízka) velmi nízká penetrace. Ve skupině všech televizních domácností to bylo pouze 26,5 procenta, ve skupině domácností s výhradně digitálním pozemním příjmem pak 46,2 procenta. Penetrace na rozdíl od často uváděného pokrytí obyvatel uvádí počet skutečně zasažených domácností. Kromě nováckých kanálů v síti 4 vysílá i Inzert TV a TV Pohoda.

Naopak nejvyšší penetrace podle výzkumu vyšla multiplexu 2 (České Radiokomunikace), ve kterém vysílá Nova, Nova Cinema, Prima family, TV Barrandov a Prima Cool. Ve skupině všech televizních domácností dosáhl 51,5 procenta, ve skupině domácností, přijímajících pouze terestrický digitál, to bylo 89,8 procenta. Podobné hodnoty, byť o něco nižší, vykázala i síť 1 (Česká televize). Třetí síť (ČRa) se stanicemi Prima Love, Prima Zoom, Šlágr TV nebo Óčko dosáhla 44,8 procenta a 78,1 procenta.

V České republice je celkem 4,49 milionu domácností, z toho 4,33 milionu mají nějakou formu příjmu televizního vysílání. Výhradně digitální pozemní příjem má 2,48 milionu domácností.