reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova bude fotbalové mistrovství vysílat na dvou kanálech a platformě Voyo.cz

13:40, 18. 10. 2022

Zakoupená práva na nadcházející světový šampionát ve fotbalu - FIFA World Cup Qatar 2022 - televize Nova (majitel PPF) využije pro vysílání na dvou bezplatných terestrických kanálech a na placené streamovací platformě Voyo.cz. Nova příslušnou sublicenci koupila od České televize.

Komerční televize zakoupila práva na 32 zápasů z celkových 64. Z toho 18 utkání nabídne exkluzivně, dalších 14 zápasů odvysílá společně s Českou televizí, včetně finále a zápasu o třetí místo. ČT pak nabídne exkluzivně dalších 32 zápasů (tedy celkem 46 zápasů). Přeprodej práv se uskutečnil z důvodu úsporných škrtů na Kavčích horách.

Zápasy z mistrovství, kam se neprobojovala česká reprezentace, TV Nova umístí na hlavní Novu a Nova Action, které jsou v terestrice bezplatné. Dále se fotbalové mače v přímém přenosu objeví i na placené streamovací platformě Voyo.cz. Momentálně se jedná, jak dlouho bude příslušný zápas v nabídce streamovací služby, to znamená v online archivu.

"Jednání, která jsme s ČT měli, byla korektní a hlavně rychlá. Fotbalové mistrovství bereme jako test. Pokud se tato spolupráce bude vyvíjet dobře, určitě budeme mít zájem i o práva na další velké sportovní akce," uvedla pro Borovan.cz co-CEO Novy Klára Brachtlová (na fotce vlevo, druhý zleva šéfredaktor sportu Novy Dušan Mendel). Ta zároveň odmítla komentovat cenu zakoupené sublicence od ČT.

Kromě  stabilního týmu kmenových moderátorů a komentátorů bude Nově s komentováním pomáhat skupina expertů z řad zasloužilých fotbalových matadorů jako jsou František Straka, Jan Koller, Horst Siegl nebo Martin Jiránek. Komerční televize připraví ke každému zápasu mistrovství spěciální studio, chybět nebude ani večerní pořad Katar 2022 na Nova Action nebo ranní okénko ve Snídani věnované pouze této sportovní události.