reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Křetínského vydavatelství ruší printové verze časopisů Moje psychologie, Maminka nebo Těhule

17:34, 21. 10. 2022

Celkem šest printových magazínů zruší vydavatelství Czech News Center (CNC), které ovládá miliardář Daniel Křetínský a spol. Bolestný proces, který budou doprovázen propouštěním, je dalším krokem v digitalizaci firmy.

CNC ukončí vydávání printových titulů Moje psychologie, Dieta, Maminka, Moje zdraví, F.O.O.D. a Těhule. Příslušné weby jako Maminka.cz, Zeny.cz nebo Recepty.cz/food budou zachovány. Kvůli ukončení časopisů podle našich informací budou z mediální firmy odejity desítky lidí.

"Zahájili jsme reorganizaci celého velkého newsroomu, který má na starost právě lifestyle obsah. V kontextu tzv. digital-first vize budeme v rámci CNC první redakce, která už nebude mít tradiční složení, ale bude fungovat v mikro-týmech," uvedla Anna Netušilová, šéfeditorka integrovaného newsroomu.

Reorganizovaná redakce tak bude podle zástupců CNC fungovat v menších týmech, které budou zodpovědné za tematické oblasti, nikoliv konkrétní tituly. Strategií je tvorba obsahu dle cílových publik a konstantní práce s nimi. Zároveň budou plnohodnotnou součástí zmíněných týmů třeba SEO specialisté, weboví specialisté, konsolidovaný video-tým, odborníci na sociální sítě nebo nově vzniklé pozice speciálních content-editorů, jejichž cílem bude primárně sledovat a zasazovat se o zvyšování kvality obsahu, a to třeba i v obsahových newsletterech.

CNC skončilo v roce 2021 v čistém mínusu ve výši 223 milionů. O rok dříve čistý prodělek činil 363 milionů. V obou případech odpisy přesáhly 450 milionů korun. EBITDA (zisk před odpisy, zdaněním, úroky a amortizací) loni překročil 150 milionů, v meziročním srovnáno to je nárůst o více než 40 milionů. Mediální dům v roce 2021 utržil 2,248 miliardy, což představuje meziroční nárůst o 126 milionů.