reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Technologickému obru Huawei v Česku klesl čistý zisk o 60 procent, tržby spadly o miliardy

Čínský telekomunikační a hardwarový koncern Huawei , který je jednou z největších globálních firem, vyrábějících telco zařízení a mobilní telefony, v Česku snížil byznysový výkon o miliardy korun.

Česká pobočka Huawei Technologies (Czech) v roce 2021 utržila 3,393 miliardy korun. V meziročním srovnání to je pokles o 2,6 miliardy. Z celkové sumy na Česko připadlo 3,077 miliardy, o rok dříve 5,739 miliardy. Celkový obrat se loni snížil ze 6,5 miliardy na 3,6 miliardy. Čistý zisk se meziročně snížil ze 122 milionů na 49 milionů korun. "Pokles tržeb za zboží a nákladů za zboží vyústil v pokles podílu na trhu spotřebitelské obchodní skupiny," uvedli zástupci společnosti.

Huawei Technologies (Czech) dodává komponenty a služby pro pevné a bezdrátové připojení, infrastrukturu pro mobilní operátory, spotřební elektroniku (telefony, notebooky, tablety, chytré hodinky atd.) nebo podniková IT řešení. "Budeme se držet standardního portfolia výrobků a snažit se více proniknout do nových oblastí jako jsou video, IPTV a IT řešení."