reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herní miliardáři Pavlíček a Španěl kupují zpravodajské rádio

17:52, 25. 10. 2022

Většinoví majitele velkého herního studia Bohemia Interactive (jednoho z největších v Česku), Slavomír Pavlíček a Marek Španěl (foto), pokračují v expanzi do mediálního byznysu. V těchto týdnech kupují menší mediální firmu RadioZET. Tu doposud vlastnila skupina Daniela Křetínského.

Deal uzavřela Křetínského firma CMI News a SPM Media (Pavlíček, Španěl). RadioZET vlastní licenci a provozuje celoplošnou rozhlasovou stanici Radio Z. Obě smluvní strany se dohodly, že kupní cenu nebudou zveřejňovat. Transakce je podmíněna mimo jiné souhlasem ze strany Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Žádost o schválení by měla být podána v následujících dnech. Španěl loni koupil vydavatelství Echo Media, které vydává printový Týdeník Echo nebo Echo24.cz.

"Při našem vstupu na rozhlasový trh bylo "Zetko" doslova ve stavu agónie, mělo dva různé majitele, kteří se nedokázali dohodnout na jeho dalším směřování a financování. Vykoupili jsme podíl druhého společníka a nastartovali novou etapu, která vyústila v zájem respektovaného investora. Jsme přesvědčeni, že noví majitelé dokážou projekt seriózní rozhlasové stanice s vysokým obsahem mluveného slova nejen udržet, ale i dále kvalitativně posouvat dopředu," uvedl Daniel Častvaj, jednatel CMI News a zároveň člen představenstva mateřské Czech Media Invest.

"Touto akvizicí vstupujeme do pro nás nových vod rozhlasového vysílání. Je to velká výzva a zároveň příležitost, jak rozšířit naše aktivity v oblasti českých médií. Nezávislá média hrají a budou i nadále hrát zásadní roli v naší společnosti. Během přechodného období, kdy bude stanice přecházet pod naše křídla, budeme i nadále využívat zázemí a podporu CMI News, a budeme připravovat strategii pro další rozvoj této české stanice,“ uvedl  Španěl. Podpora CMI News by měla trvat do jara 2023, kdy by SPM Media měla dokončit stavbu nových rádiových studií.