reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jiří Strach točí pro Českou televizi nový seriál Lovec o záhadných případech

13:34, 27. 10. 2022
Televize Aleš Borovan

Katolický režisér Jiří Strach (vpravo; Anděl Páně 2, Vrásky z lásky, Labyrint, Santiniho jazyk atd.) začal pro Českou televizi natáčet nový seriál Lovec. Ten je volným pokračováním úspěšných minisérií Ďáblova lest (2009) a Ztracená brána (2012).

Lovec přinese osm kriminálních případů spojených se záhadnými a nevysvětlitelnými jevy, s nimiž policistům pomůže exorcista v podání Pavla Kříže. Hlavní ženskou postavu ztvární slovenská herečka Jana Kolesárová. Dále hrají Jiří Štěpnička, Ivo Gogál nebo Martin Stránský. "Každý díl nového koprodukčního seriálu odhalí jeden kriminální případ s prvky, které není možné racionálně vysvětlit a kdy nalezení pachatele je nad síly běžných postupů policejních vyšetřovatelů."

"Lovec je vzácnou příležitostí pracovat na něčem, co radikálně vybočuje z obvyklého scenáristického rámce. Na žánrových projektech je nejtěžší představit divákovi uvěřitelný svět, a to i přesto, že se v něm vyskytuje mnoho tajemna a záhad. Pokud se to ale podaří, je možné říci i něco podstatného k dnešnímu způsobu života a lidskému směřování obecně. A často je to i jednodušší než v obvyklých realistických kulisách," uvedl kreativní producent ČT Jan Lekeš.

Natáčení začalo v těchto dnech na Slovensku, na jaře příštího roku se přesune do Česka. Seriál vzniká v koprodukci se slovenskou televizí JOJ a produkční firmou Trigon Production. Výkonným producentem je Romana Špiková.