reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Najbrt natáčí nový „sci-fi dokument“ o kapele Tata Bojs

13:53, 31. 10. 2022

Legendární hanspaulská kapela Tata Bojs se k blížícímu se výročí dočká stylové kinematografické pocty. Nový film o skupině točí režisér Marek Najbrt (na fotce vlevo; Polski film, Čertí brko, Protektor, Prezident Blaník).

Najbrt společně s Tata Bojs a herci divadla Vosto5 v těchto dnech v brněnském studiu České televize natáčejí (foto) stylizované scény připravovaného filmu tatabojs.doc. Nový celovečerní sci-fi dokument o Tata Bojs, která příští rok oslaví 35 let na hudební a kulturní scéně, vzniká podle scénáře Najbrta a Roberta Geislera v produkční společnosti KOZA Film (Petr Koza).

"Futuretroskopický" koncept vyprávění umožní divákům a fanouškům poznat Milana Caise, Mardošu a ostatní tak trochu jinak, zároveň je ale provede takřka kompletní historií kapely s výhledem do její budoucnosti," uvádějí tvůrci. "S nadhledem pojatá kvazifuturistická vědecko-fantastická linie tvoří jen základní rámec vyprávění, jakousi zábavnou osnovu, na kterou navěšujeme další, a celkově vzato podstatnější, materiál přibližující divákovi obraz kapely a její dosavadní cesty hudebním světem," vysvětluje producent Koza.

Film tatabojs.doc bude mít premiéru na podzim 2023. Koproducentem nového filmu je ČT a jeho vznik podpořil Státní fond české kinematografie. Tata Bojs vznikli v roce 1988. Na kontě mají cca 18 nahrávek včetně živáků, remixů či reedic.