reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Důchodcovský kanál ČT3 ukončí vysílání v prosinci, rozloučí se Saturninem

13:53, 2. 11. 2022
Televize Aleš Borovan

Legendární komedie Jiřího Věrčáka Saturnin (foto; 1994) podle stejnojmenné knihy Zdeňka Jirotky se stane posledním titulem, který v závěru roku 2022 odvysílá kanál ČT3. Poté v rámci úsporných opatření Kavčích hor ukončí činnost.

ČT3 odstartoval v březnu 2020 jakožto TV nabídka především seniorním divákům během covidových uzávěr. ČT3 vysílal a vysílá oblíbené archivní seriály, nostalgické komedie i tematické pořady nebo lifestylový magazín Život na třetí. Po ukončení vysílání ČT3 bude mít Česká televizi v prvním vysílacím multiplexu opět záložní pozici.

Nutné škrty ohlásil ředitel ČT Petr Dvořák letos na jaře z důvodů neradostné situace hospodářství České republiky (inflace, energetická krize). Dvořákův management plánuje během následujících dvou let škrtat náklady v objemu 910 milionů korun. Stopka pro ČT3 bude podle Kavek znamenat úsporu 120 milionů. Další změny ve složení či počtu kanálů ČT by podle ředitele Dvořáka mohly nastat po roce 2024. V úvahu by mohla přijít stopka pro ČT art či ČT Sport. "Pořady z archivních fondů ČT budou sice zařazovány do vysílání ostatních kanálů, ale s daleko menší frekvencí," uvedl na jaře Dvořák.