reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize od ledna nasadí krimi seriál Místo zločinu České Budějovice

13:24, 29. 11. 2022
Televize Aleš Borovan

Veřejnoprávní Česká televize rozšiřuje portfolio seriálů, které do vysílání uvede v roce 2023 (o dalších, zatím utajovaných titulech jsme psali dříve). Od ledna 2023 se na obrazovce ČT1 objeví další řada z krimi série Místo zločinu.

Tentokráte se z Plzně a Ostravy zločin přestěhoval do jižních Čech. Premiérovou řadu seriálu Místo zločinu České Budějovice (foto), inspirovanou skutečnými případy, bude program ČT1 vysílat po třináct večerů od 2. ledna (pondělí) nadcházejícího roku. Předchozí dvě řady úspěšného seriálu přilákaly k obrazovkám vždy přes 1,3 milionu diváků.

"České Budějovice" se točily na řadě lokací v jižních Čechách - na zámcích Hluboká, Blatná, na Stádleckém mostě, v Českém Krumlově, Třeboni, v Českých Budějovicích atd. Natáčení třetí řady seriálu zabrala podle producentů 103 natáčecích dní.

Tentokrát bude policejní tým pracovat ve složení David Novotný, Judit Pecháček (Bárdos), Leoš Noha, Filip Březina a Pavla Beretová. Místo zločinu České Budějovice natočili Jiří Chlumský a Jan Hřebejk (2 epizody). Výkonnou produkci měl na starosti autor námětu a producent Martin Froyda/Arthur Krensky Films. Titul vzniknul v tvůrčí skupině ČT Jana Lekeše. "Přesto, že má seriál v názvu jméno jihočeské metropole, nepůjde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny jsou postaveny do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným," uvedl Lekeš.

Kromě výše uvedených herců v hlavních rolích se v seriálu objeví Martin Myšička, Jitka Schneiderová, Tereza Brodská, Miroslav Táborský, Chantal Poullain, Luboš Veselý, Martin Donutil, Elizaveta Maximová, Matěj Hádek nebo Jan Dolanský. "Mimo linku detektivních příběhů představuje hlavní devízu kriminálek Místo zločinu prozkoumávání míst, kde se natáčí. Kameramanovi Asenu Šopovi se daří zachytit atmosféru a genia loci kraje," komentovala Beretová.