reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Universal Music prodlužuje obchodní dealy s Marpem nebo s Hrůzou, nabírá Calltu

09:05, 15. 12. 2022
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Největší hudební vydavatelství v Česku, společnost Universal Music (UM), si během podzimu pojistilo pokračující spolupráci se známými jmény hudebního trhu. K tomu do stáje přibralo několik nováčků.

Label Capitol Records, divize Universal Music Česká republika, uzavřel nové obchodní smlouvy s popovým zpěvákem a skladatelem Michalem Hrůzou, písničkářem s popovým přesahem Xindlem X a s rostoucím rapperem "s duší rockera" Marpem (na fotce vpravo, vlevo A&R director UM Marcel Vyšín).

K tomu do své stáje přijal nadějnou zpěvačku a akordeonistku Rozálii a zpěváka Pavla Calltu. Na závěr roku UM rovněž obnovilo vydavatelskou spolupráci s legendární kapelou Lucie v rámci aktuálního projektu Lucie v Opeře 2022.

Podle naposledy publikovaných údajů firma Universal Music v roce 2020 utržila 245 milionů korun, celkový obrat byl 326 milionů. Čistý zisk v daném období dosáhl 6,5 milionu korun. Podle údajů Mezinárodní federace fonografického průmyslu má UM nejvyšší podíl na českém trhu (rok 2021), před Warner Music a Sony Music.