reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize posílá na obrazovky druhou řadu úspěšných Kukaček

13:12, 11. 1. 2023
Televize Aleš Borovan

Česká televize za několik dní nasadí do vysílání silný titul, druhou řadu úspěšného seriálu Kukačky (foto). Ta bude bezpochyby "luxovat" televizní diváky v pátečním prime time okénku, do kterého ji Kavčí hory nasadí od 20. ledna na ČT1.

Příběh rodiny Holcových a Kadlecových, které řeší záměnu svých dětí v porodnici (základ seriálu vychází ze skutečných událostí), měl televizní premiéru 8. ledna 2021. Každou z třinácti epizod první řady podle ČT vidělo přes 1,7 milionu diváků při podílu na publiku 36,5 procenta v cílovce 15+. "První série Kukaček se tak stala nejsledovanějším pátečním seriálem České televize od roku 2008," uvedla stanice.

Dalších třináct epizod seriálu nominovaného na dva České lvy a Cenu české filmové kritiky přináší
nové zápletky spojené s nechtěnou záměnou dětí a vrací na obrazovky postavy v podání Sabiny Remundové, Davida Novotného, Marty Dancingerové, Marka Adamczyka, Viktora Sekaniny a Theodora Schaefera. Dále hrají Jan Dolanský, Michal Isteník, Petr Kostka, Libuše Švormová nebo Klára Cibulková.

"Jsem přesvědčený o tom, že druhá série Kukaček bude pro diváky ještě napínavější. Je hodně o tom, že obě rodiny mají velkou vůli se sžít, ale moc jim to nejde. Nabídne velké emocionální napětí a drama. Člověk by řekl, že teď, když už víme, kdo děti v porodnici vyměnil, bude vše jednodušší, ale není tomu tak," uvedl režisér Biser A. Arichtev.

Druhá řada se točila v průběhu minulého roku, natáčení skončilo v říjnu. Točilo se například v Hradových Střimelicích a na dalších místech v okolí Prahy. Sérii vyvinula produkční společnost Dramedy Productions producentů Filipa Bobiňského (rovněž showrunner) a Petra Šizlinga (výkonný producent), pod scénářem je podepsán Jan Coufal (rovněž showrunner). Seriál vzniká v tvůrčí skupině Jana Lekeše. S třetí řadou seriálu se v tuto chvíli nepočítá.