reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pale Fire Capital přesouvá část miliardových aktiv do nového fondu

Fond rizikového kapitálu Pale Fire Capital (PFC) přeskupuje strukturu svých aktiv. Část svého majetku, řádově se má jednat o hodnotu v řádu miliard korun, přesunul do nové akciovky s proměnným základním kapitálem (vydává zakladatelské a investiční akcie).

Nová akciová společnost Pale Fire Capital SICAV vznikla loni na podzim. "Na světových trzích tak budeme nyní obchodovat prostřednictvím robustní regulované struktury ve formě fondu SICAV s majetkem několika miliard korun, který bude spravovat Winstor investiční společnost," uvedl PFC. "Umožňuje nám to například obchodovat a investovat na světových trzích a do budoucna máme flexibilní připravenou strukturu pro různé účely a strategie," doplnil pro Borovan.cz partner PFC David Holý (na fotce druhý zleva).

Strukturování celé transakce a implementaci měli na starosti Jiří Ponrt, CFO & partner Pale Fire Capital, Rostislav Plíva z Winstor investiční společnost a Zenon Folwarczny s Lukášem Voráčkem z daňového týmu BDO Czech Republic.

Partnery Pale Fire Capital jsou kromě výše uvedených rovněž Jan Barta (uprostřed), Dušan Šenkypl (druhý zprava) a Petr Krajíček. Portfolio PFC tvoří téměř tří desítky technologických a digitálních start-upů. K největším patří aukční portál Aukro, personální agentura teamIT, komunikační síť Munipolis nebo analyticko-technologická společnost Semantic Visions. Konsolidovaný obrat celé skupiny PFC v roce 2021 dosáhl 1,575 miliardy korun.