reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režiséři Bebjak a Blaško začali pro TV Nova točit novou řadu Kriminálky Anděl

18:23, 23. 1. 2023
Televize Aleš Borovan

U již dříve ohlášeného projektu nové řady kriminálního seriálu TV Nova Kriminálka Anděl konečně padla první klapka. V pořadí se jedná o pátou řadu (foto) s podtitulem Legendy se vracejí, která se začala točit po devítileté přestávce.

Podle komerční televize "pětka" vzniká "se stejnou hereckou základnou i tvůrčím týmem". V roli vyšetřovatelů se opět objeví Marek Taclík, David Švehlík, Helena Dvořáková a Michal Novotný, režíruje třínásobný držitel Českého lva Peter Bebjak nebo Michal Blaško. Původní tým se rozšíří ještě o dvě nové postavy, obměnou projde i soudní patologie. Z herců osvědčenou sestavu doplní Jiří Langmajer, Oskar Hes, Pavla Gajdošíková nebo Ema Businská. Kreativním producentem TV Nova je David Musil.

"V páté řadě moji postavu Tomáše čeká novinka - mám ženu a nevlastní dceru Hanu, která je nově součástí vyšetřovacího týmu," naznačil Švehlík. "První řada Kriminálky Anděl (rok 2008, pozn. aut.) byla mým prvním projektem, na kterém jsem v Česku pracoval jako režisér.  Návrat k ní je pro mě trochu nostalgický, ale zároveň se těším, že budu spolupracovat se stejným týmem," doplnil Bebjak.

Točit se bude do letošního července. Celkem vznikne 16 nových epizod, které se podle stanice volně inspirují skutečnými případy kriminalistů nebo reálnými policejními spisy. Vzhledem k procesu postprodukce se dá čekat nasazení Kriminálky Anděl 5 do vysílání někdy v roce 2024. Doposud vzniklo 61 dílů čtyř řad seriálu, poslední premiérová řada se ve vysílání Novy objevila v roce 2014.