reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Novou filmovou cenu odvysílá ČT, Českým lvům zvoní umíráček

19:15, 5. 7. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Je to možná jeden z posledních hřebíčků do rakve tradičních filmových cen s názvem Český lev.

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA), která se v uplynulých týdnech emancipovala od producenta a majitele Lvů Petra Vachlera, dnes uzavřela dohodu o odvysílání nových cen s Českou televizí. Slavnostní předávání proběhne 22. února 2014.

ČT přitom patřila k tradičním partnerům Vachlerovy ceny. Bez televizního partnera bude pro Vachlera obtížné sehnat nezbytné sponzory pro Lvy. Na stranu nově ustanovených cen ČFTA se podle všeho přidávají i další subjekty. "Jednání se zároveň zúčastnili zástupci společností ČEZ a Karlovarské minerální vody, kteří jsou otevřeni jednání o budoucí spolupráci na výročních cenách ČFTA," uvedl výkonný ředitel akademie Ivo Mathé.

Přesto nová dohoda ještě nemusí znamenat definitivní konec Lvů, kteří letos oslavili 20. výročí. Podle informací Borovan.cz zde ještě existuje určitý prostor k dohodě akademie a Vachlera o odkupu ochranné známky Český lev. "Název filmových cen, podoba a místo konání slavnostního večera budou oznámeny na podzim letošního roku," naznačil Mathé.