reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hájkův Livesport rozšiřuje nabídku obsahu, kupuje web o fotbalu

12:00, 16. 2. 2023

Technologicko-mediální skupina Livesport, kterou ovládá miliardářské duo Martin Hájek a Jiří Mareš, investuje do obsahu, konkrétně ze světa fotbalu.

Livesport kupuje fotbalový server eFotbal.cz, doposud provozovaný vydavatelstvím New way media. Smlouva byla dotažena nyní v únoru. Deal zahrnuje i projekt Premiership, který běží na doméně Premiership.efotbal.cz. Podle měření NetMonitoru server eFotbal.cz v lednu 2023 navštívilo téměř 80 tisíc reálných uživatelů. Livesport tak rozšiřuje portfolio svých sportovních webů - od roku 2006 provozuje web Eurofotbal. Firma od loňského srpna spustila plnohodnotné sportovní zpravodajství.

"Livesport má sice výsledky z téměř 40 sportů a víc než dvacet jich pokrýváme zpravodajstvím, ale čísla mluví jasně. Sportem číslo jedna zůstává jednoznačně fotbal, který celosvětově sledují zhruba dvě třetiny našich uživatelů. Proto se teď chceme zaměřit hlavně na něj a podpořit tím náš růst," uvedl šéf digitálního obsahu v Livesportu Alan Záruba.

"Podobné příležitosti teď zároveň hledáme i v dalších zemích, kde má naše sportovní zpravodajství velký potenciál. Na desítkách trhů začínáme oslovovat nové skupiny fanoušků, kterým chceme doplnit naše sportovní výsledky kontextuálním zpravodajstvím. Chceme se zaměřit na datové analýzy a speciální predikce na špičkové profesionální úrovni," doplnil Záruba.

Hlavním produktem Livesport je globální síť výsledkových webů FlashScore (v Česku jako  Livesport.cz). FlashScore přináší rychlé výsledky z několika desítek sportů po celém světě (fotbal, tenis, basketbal, lední hokej atd.) v cca 30ti jazykových mutacích. K hlavním trhům patří Velká BritánieRusko nebo Itálie. Drtivá většina příjmů skupiny pochází z inzerce. Majoritním vlastníkem skupiny je z 85 procentHájek, minoritu 15 procent drží programátor Mareš. Obrat skupiny v předloňském roku dosáhl 3,2 miliardy, což je představuje nárůst o 35 procent.