reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Změna ve vedení zpravodajského portálu iDnes.cz, Petrová odchází

16:23, 28. 2. 2023

Mediální dům Mafra (majitel svěřenský fond Andreje Babiše) mění šéfredaktora zpravodajského webu iDnes.cz, který patří k nejsledovanějším na českém internetu.

Dosavadní šéfredaktorka iDnesu Naděžda Petrová z vydavatelství odchází "na vlastní žádost" (citace firma) k 31. březnu 2023, po pětadvacetiletém působení ve firmě. Šéfkou portálu byla od září 2015. Od 1. dubna bude řízením iDnes.cz pověřen Matyáš Kaiser, který byl dosud zástupcem šéfredaktorky a vedoucím zpravodajství iDnes.cz a deníku MF Dnes.

Podle měření českého internetu NetMonitor web iDnes.cz v lednu 2023 navštívilo 5,957 milionu reálných uživatelů, což jej zařadilo na druhé místo. Na prvním místě je stále homepage Seznam.cz s 6,99 milionu RU, třetí jsou Novinky.cz (rovněž Seznam) s 5,254 milionu RU.

Kaiser vede centrum zpravodajství iDnes.cz a MF Dnes od prosince 2018. Rok a půl připravoval pořady videoportálu iDnes.tv jako dramaturg a editor. V médiích pracuje od roku 2009. Působil například v Rádiu Impuls. Prošel pozicemi reportéra zpravodajství, vedoucího speciálních projektů, redaktora videoobsahu, dramaturga a editora zpravodajství.