reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Proti Médee s milionovou pohledávkou vystartovalo Bakalovo vydavatelství Economia

Zatímco s velkou částí věřitelů, kteří se zapojili do insolvenčního řízení proti mediální agentuře Jaromíra Soukupa Médea, se mediálka dle všeho nějakým způsobem vyrovnala, do procesu se teď přihlásil nový hráč. Konkrétně mediální dům Economia vlivného miliardáře Zdeňka Bakaly (na fotce vpravo).

Pro připomenutí: komunikační skupinu Knowlimits Group, kinořetězec Cinema City a agentura Cinexpress, kterou vlastní kterou vlastní spolumajitel CineStar Pavel Vodička, před několika dny proti Médee podaly insolvenční návrh. Po Médee požadovaly splacení dlužné částky po splatnosti dohromady přes 3,5 milionu korun plus příslušenství.

Do zahájeného insolvenčního řízení tento týden přihlásili své pohledávky rovněž agentury Media One a W & P Euronova. Se všemi těmito věřiteli se Médea podle všeho domluvila o vyrovnání a oni následně své pohledávky vzali zpět. Městský soud v Praze následně insolvenční řízení dnes zastavil.

Jenže mezitím do řízení přihlásila svou pohledávku další těžká váha mediálního trhu, vydavatelství Economia, které vydává Hospodářské noviny, Respekt, Ekonom, Hn.cz, Aktuálně.cz atd. A nejde o drobné. Economia požaduje po Médee zaplacení přes 3,5 milionu korun. V insolvenčním rejstříku zatím není doklad, že by Economia svou pohledávku vzala zpět. Je tu tedy právně zajímavá situace: insolvenční řízení vůči Médee je zastaveno, ale je tu jedna velká přihlášená pohledávka.

Podle našich zdrojů Economia měla položit Médee nůž na krk: pokud nedojde ke splacení dlužné částky, Bakalův mediální dům podá návrh na nové insolvenční řízení. Soukupova mediální agentura tedy ještě nemusí mít vyhráno. Rovněž je možné, že do již zastaveného řízení přihlásí své pohledávky další mediální hráči.