reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Prima zkouší nový cyklus hororových povídek, Filip Renč natočil pilotní díl

21:33, 5. 3. 2023
Televize Aleš Borovan

Televize Prima (majitel Ivan Zach) si vyzkouší nový formát - cyklus hororových povídek. První povídku s názvem Ďáblovo rogalo (foto) natočil režisér Filip Renč (Román pro ženy, Lída Baarová, Hlídač č. 47).

Pokračování cyklu podle Renče bude záviset na diváckých ohlasech. V hlavních rolích první povídky Ďáblovo rogalo se představí Jiří Schmitzer, Igor Bareš, Zdeněk Vencl a Natálie Řehořová. Scénář napsal Richard Bergman, kameru měl na starosti Jan J. Filip.

"Říkali jsme si s Richardem, spoluscenáristou, že je tu díra na trhu a psychothriller tu chybí. Je to žánr, který mi sedí, začínal jsem s ním svoji filmovou kariéru, jako byl Requiem pro panenku. Rozhodli jsme se udělat šestidílnou sérii psychothrillerů. Natočili jsme první pilotní díl, Ďáblovo rogalo, a na základě toho, zda si získá divácký ohlas, se rozhodne o pokračování. Jsem moc rád, že jsem přesvědčil do hlavních rolí Jirku Schmitzera a Igora Bareše. Chtěli jsme odvyprávět malý film, který by se dal promítat třeba i na velkém plátně, s vynikající kamerou Jana J. Filipa. S celým snímkem si pohrál, aby to mělo lehce severskou atmosféru detektivních filmů," komentoval Renč.