reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Logistický operátor Packeta bude vozit zásilky pro polské Allegro

12:10, 21. 3. 2023

Skupina Packeta, která v Česku vlastní logistického operátora Zásilkovna, uzavřela deal o obchodní spolupráci s velkou polskou e-commerce platformou Allegro. Ta v česku vlastní e-shop Mall.cz.

První zemí, kde bude spolupráce obou společností probíhat, je Česká republika. Pro české zákazníky byla vytvořena česká jazyková verze na adrese Allegro.com. Zákazníci si zde mohou vybírat z více než 250 milionů produktů a následně si své objednávky vyzvednout na téměř 9100 výdejních místech a Z-Boxech Zásilkovny v Česku. Nová obchodní spolupráce zapadá do záměru Allegra více expandovat ve střední Evropě (psali jsme již dříve).

"Mám radost z toho, že naše služby bude využívat další společnost evropského významu. Věřím, že partnerství s Allegrem, které jsme odstartovali v Česku, bude pokračovat i v dalších zemích, kde Packeta působí," uvedla Simona Kijonková (foto), zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta. Za navázání a rozvoj partnerství se společností Allegro je zodpovědná dceřinka Packeta Polsko. "Pozice Packety na polském trhu každým rokem sílí," doplňuje Justyna Andreas, managing director Packeta Poland & Baltics & Scandinavia.

Packeta působí v 8 zemích, do 34 zemí doručuje. Obrat skupiny v roce 2022 byl 6,1 miliardy korun, počet přepravených zásilek 90 milionů kusů.