reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Špaček točí druhou řadu kriminálního seriálu Stíny v mlze

16:39, 24. 3. 2023
Televize Aleš Borovan

Režisér Radim Špaček (Zlatý podraz, Místa, Svět pod hlavou, Život a doba soudce A.K.) pro Českou televizi roztočil druhou řadu seriálu Stíny v mlze (foto). Opět vznikne dvanáct premiérových epizod, řešící případy ostravského policejního oddělení vražd.

Filmaři už v kulisách Ostravy i Českého Těšína natočili několik scén. "V druhé řadě seriálu navazujeme na tu první s odstupem zhruba tří let, což znamená i změny v životech našich hlavních postav. Samotné kriminální případy nabídnou vhled do různých prostředí a sociálních vrstev. Více než z podsvětí máme pro diváky spíše připraveny příběhy obyčejných lidí, kterým se v životě něco pokazilo, nebo se zkrátka ocitli ve špatný čas na špatném místě. Fotogenickým a proměnlivým svědkem lidské malosti, závisti či chamtivosti bude opět ostravská aglomerace," uvedla kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

V hlavních rolích se objeví Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Dále hrají David Švehlík, Pavla Beretová, Pavel Baťek nebo Jaroslav Plesl. Autorem námětu a scénáře je Zdeněk Zapletal, kameru má na starosti Martin Štěpánek. Výkonnou producentkou je Jarmila Hoznauerová. Natáčení druhé řady mají filmaři předběžně rozložené do sto třiceti pěti dnů. V programu České televize by se nové díly mohly objevit již v roce 2024.

První řada Stínů v mlze měla premiéru na začátku loňského roku, průměrně ji sledovalo více než 1,6 milionu diváků.