reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Soukup se dohodl s Českou televizí a Primou, obě stanice stahují své insolvenční návrhy

11:14, 28. 3. 2023

I další výpad mediálních hráčů, které reklamně spolupracují a mají milionové pohledávky vůči mediální agentuře Médea, podnikatel Jaromír Soukup (foto) v tuto chvíli "vykryl". Oba iniciátoři posledního insolvenčního řízení vůči Médee, Česká televize a Prima Group, své insolvenční návrhy po pár dnech berou zpět.

To znamená jediné - obě televize a Médea se dle všeho dohodly na nějakém splácení urgovaných dlužných částek. Nejde přitom o drobné, ve hře jsou desítky milionů korun. ČT a Prima (u Primy bylo navrhovatelem mediazastupitelství Media Club) vůči Médee podaly insolvenční návrh před několika dny. Česká televize po Médee požadovala splacení více než 9,7 milionu plus příslušenství. V případě Media Clubu rovněž jde o miliony, o pohledávku ve výši přes 18 milionů korun.

Nebylo to první insolvenční řízení, které musel Soukup "vybrat". V druhé polovině února 2023 na Médeu podaly insolvenční návrh komunikační skupina Knowlimits Group, kinořetězec Cinema City a agentura Cinexpress, kterou vlastní spolumajitel CineStar Pavel Vodička. Ty po Médee požadovaly splacení dlužné částky po splatnosti dohromady přes 3,5 milionu korun plus příslušenství. K řízení se přidal i mediální dům Economia. Všichni tito věřitelé nakonec vzali své pohledávky zpět.

Soukup přitom ještě nemá vyhráno - kromě všech výše uvedených mají mít vůči Médee nebo dalším Soukupovým firmám pohledávky další hráči na mediálním trhu v České republice.