reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Telco operátor PPF CETIN Group zvedl loni výnosy o 11 procent

13:17, 29. 3. 2023

Infrastrukturní telekomunikační operátor CETIN Group, kterého ovládá skupina PPF (30 procent drží singapurský fond GIC), loni zvedla výnosy o 10,8 procenta na 889 milionů eur (v přepočtu 21,838 miliardy korun).

Klíčový ukazatel EBITDA (zisk před odečtením úroků, daní, odpisů a amortizace) se zvýšil o 4,8 procenta na 631 milionů eur. CETIN Group pokračuje v investicích do mobilních sítí 5G a rozšiřování optické sítě v České republice. Kapitálové investice (CAPEX) skupiny dosáhly v roce 2022 výše 369 milionů eur, což je o 23 procenta více než ve stejném období loňského roku.

"K dobrým finančním výsledkům CETIN Group v roce 2022 přispěla rostoucí poptávka po službách konektivity, a to jak v segmentu mobilních dat, tak v segmentu pevného připojení.  Zvýšená úroveň investic a další rozvoj naší síťové infrastruktury nám umožnily poskytovat zákazníkům celou škálu spolehlivých vysokorychlostních telekomunikačních služeb, o které roste zájem," uvedl Juraj Šedivý, ředitel CETIN Group.

V loňském roce CETIN Group úspěšně vstoupila na trh eurobondů umístěním pětiletého nezajištěného prioritního dluhopisu v hodnotě 500 milionů eur. Skupina působí v České republice, Maďarsku, Bulharsku a Srbsku.