reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prodejce elektroniky Apple navýšil tržby o více než půl miliardy, dodal i české armádě

Češi a tuzemské firmy mají zájem o značkovou elektroniku Apple. Společnost iStyle CZ, prémiový partner Apple, v loňském roce zvedl dle svých údajů tržby o 20 procent.

Retailer iStyle v roce 2022 utržil přes 3,2 miliardy korun, což je historicky nejvyšší číslo. V meziročním srovnání to je nárůst o 550 milionů korun. Rostly všechny segmenty - B2C, B2B (čtvrtina obratu) a small and midsize business. Jen v minulém roce iStyle dodal stovky zařízení firmám či organizacím jako ČEZ, J&T banka nebo Armáda České republiky. V letošním roce iStyle plánuje atakovat obrat okolo 4 miliard korun, a tedy opět růst tempem okolo 20 procent.

"Rostli jsme napříč segmenty, meziročně vyššího obratu jsme dosáhli na všech našich 10 prodejnách, které v Česku máme, a udržet se nám podařilo i vysoký výkon onlinu, navzdory tomu, že e-commerce celkově padá. Prodeje tradičně táhly iPhony, ale za hit a skokana roku se dají označit také nové MacBooky s procesory M1 a M2, které mají u zákazníků skvělé ohlasy a jejich prodeje výrazně překonávají celkový výkon trhu s počítači," uvedl Vít Goluch (foto), general manager iStyle.

V říjnu 2022 iStyle otevřel Apple Premium Partner prodejnu (showroom s plochou více než 250 m²) na pražském Chodově, v únoru 2023 následovala otevření dalších dvou prodejen v Palladiu v centru Prahy a v brněnské Galerii Vaňkovka. Společnost iStyle není jediným prodejcem Apple v Česku - síť značkových prodejen iWant Apple Premium Reseller Store provozuje kupříkladu skupina Smarty multimilionáře Petra Syrůčka.