reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina satelitních operátorů M7 Group dokupuje zbylý podíl v provozovateli Filmboxu

17:04, 14. 4. 2023

Lucemburská společnost M7 Group (Canal+ Group), která v Evropě provozuje několik satelitních operátorů včetně České republiky a Slovenska (Skylink, freeSAT), dokupuje zbylých 30 procent ve firmě SPI International.

SPI provozuje filmové kanály Filmbox, Film1, DocuBox (celkem 42 TV stanic), řadu streamovacích služeb a v Polsku vlastní Kino Polska Group (Kino Polska, Stopklatka atd.). Působí v západní Evropě, Polsku, Česku, Rumunsku, Srbsku nebo v dalších státech bývalé Jugoslávie. M7 Group prvních 70 procent ve SPI International koupila v roce 2021 a nyní využila opci na zbytek.

S účinností od 12. dubna odstoupí ze svých vedoucích funkcí ve SPI International Berk Uziyel a Loni Farhi. Novým ředitelem SPI International byl jmenovaný Erwan Luherne, dosavadní ředitel pro obchodní integraci společnosti Canal+ International. Luherne byl dříve ředitelem společnosti Canal+ Myanmar, ředitelem marketingu a obchodního rozvoje společnosti Canal+ International a ředitelem obchodního rozvoje Canal+ ve Vietnamu. V Canal+ Group strávil přes 18 let.