reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Havlík natáčí novou komedii s Jakubem Prachařem a Terezou Rambou

10:03, 19. 4. 2023
Film Aleš Borovan

Úspěšný režisér a scenárista Rudolf Havlík, který má na kontě divácké trháky Po čem muži touží 1 a 2 nebo Ostrov (aktuálně tržby 50 milionů korun a návštěvnost 284 tisíc diváků), začal točit další komedii. Tentokráte zabrousí do tématu mimozemských civilizací.

V těchto dnech odstartovalo natáčení nového Havlíkova filmu Franta mimozemšťan. V hlavní dvojroli se objeví Jakub Prachař, dále Tereza Ramba, Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý.

"Kdysi dávno, ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí," komentoval Havlík.

Franta mimozemšťan vzniká v produkci Fénix Film Dany Volákové a Michaely Bastien, koproducenty jsou Flamesite, Solid Enterprise a Valérie Kubíková. Natáčení bude probíhat ve středočeských Sýkořicích, v Praze, v Brně a jeho okolí. Distributor Cinemart pošle film do kin v únoru 2024.