reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Křetínský plánuje koupit francouzské knižní nakladatelství

19:31, 24. 4. 2023

Mediální skupina Czech Media Invest (CMI), kterou ovládají Daniel Křetínský a Patrik Tkáč (oba foto zleva doprava), od koncernu Vivendi chce koupit 100procentní podíl v druhém největším knižním vydavatelství ve Francii, ve firmě Editis.

Za CMI deal provádí International Media Invest (IMI), která je stoprocentní dceřinou společností Czech Media Invest. IMI podle Křetínského mediálního zástupce Daniela Častvaje garantuje společnosti Vivendi opci na koupi francouzské vydavatelské skupiny. Dokončení této transakce CMI očekává v následujících několika měsících a je podmíněno konzultací se zástupci zaměstnanců a schválením ze strany regulačních orgánů.

Křetínského Czech Media Invest prostřednictvím IMI kontroluje podíly ve francouzských médiích jako Elle, Le Monde, Marianne, L’Obs nebo Le Monde Diplomatique. V Česku skrze mediální dům Czech News Center vlastní Blesk, Blesk.cz, Aha!, Reflex nebo E15. Rozhlasové stanice provozuje v Česku a Rumunsku. Podíl má i v největším českém distributorovi tisku První novinová společnost.