reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Divokej Bill uspořádá ke čtvrt století existence velký koncert v O2 Aréně

10:34, 25. 4. 2023
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Již 25 let fungování na české hudební scéně letos oslaví populární crossover rocková formace Divokej Bill (DB; foto) z Úval u Prahy. Kapela si k výročí nadělí nové album, chystá se i velký narozeninový koncert.

Po šesti letech od vydání poslední řadovky Tsunami spatří na počátku května světlo světa nové, v pořadí osmé album DB Bazilišek, které by mělo vyjít na labelu Supraphon. Deska bude obsahovat dvanáct nových skladeb, které představují úvalskou formaci v roce oslav čtvrtstoletí její úspěšné existence. Nahrávalo se v nouzovském studiu SONO Doupě Records, produkci měla na starosti kapela a Adam Karlík mladší.

"Strávili jsme hodně času zkoušením a vymýšlením aranží nových písniček. Tak jsme to dělávali na začátku. Chtěli jsme, aby deska byla spíše ohraná ve zkušebně než vyprodukovaná ve studiu. Jsou to dva světy, oba super, ale teď byla naše představa taková. Chtěli jsme, aby to prostě znělo víc, jako když hrajeme naživo. Hodně sbory, víc hurá systém než vypiplaná studiovka. Vtipně to okomentoval náš basák Jurda, když povídal, že je to nejdražší živák na světě," uvedl frontman DB Václav Bláha.

Divokej Bill novinku představí na připravovaném turné, jež bude čítat příznačně 25 zastávek pod širým nebem a odstartuje 2. června v Plzni. Narozeninové oslavy vyvrcholí v lednu 2024, kdy kapela vystoupí v pražské O2 Aréně.