reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TV Nova točí nový seriál o vztazích v rozvětvené rodině podle scénáře Alice Nellis

08:47, 28. 4. 2023
Televize Aleš Borovan

TV Nova pokračuje v investicích do rozsáhlých seriálů, určených pro terestriku. Podle scénáře Alice Nellis (Revival, Andělé všedního dne, Sedmero krkavců) nyní vzniká nový, šestnáctidílný seriál Mozaika (foto), mapující vztahy v jedné rozsáhlé rodině.

"Mozaika je příběhem velké, na první pohled zcela vzorové rodiny, kterou otřese náhlý rozchod rodičů. Ti se na stará kolena rozhodnou najít sami sebe, ovšem každý zvlášť. Ještě předtím ovšem musí najít nové a oddělené bydlení, a tak dočasně cestují po rodinách svých čtyř dětí."

Seriál pro Novu natáčí produkční společnost Lucky Man Production s producenty Davidem Ondříčkem a Dariou Špačkovou, kteří stojí za díly jako Král Šumavy: Fantom temného kraje a Zátopek. Točí se zejména v Praze a Středočeském kraji.

Režii mají na starosti Jasmina Blažević spolu s Lenkou Wimmerovou. V hlavních rolích se představí Karel Heřmánek, Taťjana Medvecká, David Máj, Martha Issová, Kristýna Ryška, Marek Adamczyk, Jan Nedbal, Tomáš Drápela, Eva Podzimková, Ondřej Malý, Sabina Remundová a Zuzana Mauréry.

"Myslím, že základním tématem Mozaiky je složitost, ale také překvapivá pružnost a odolnost rodinných vazeb, které na první pohled nemusí být třeba ideální, ale pokud jsou podložené vzájemnou láskou a sounáležitostí, vydrží téměř cokoliv. Je to příběh o lásce, která nemusí být vidět na první pohled, ale o to je pravdivější. A také o tom, že život může být složitý, absurdní, a i přesto krásný a zábavný," komentovala Nellis.