reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nutprodukce pošle do kin animovaný film Tonda, Slávka a kouzelné světlo

09:02, 9. 5. 2023
Film Aleš Borovan

Renomovaná produkce nutprodukce (Hořící keř, Přes kosti mrtvých, Pustina atd.) dokončuje práce na novém animovaném filmu Tonda, Slávka a kouzelné světlo (foto). Do kin vstoupí na konci letošního roku. Ještě předtím bude uveden v červnu Mezinárodní festival animovaného filmu v Annecy.

Animované dobrodružství je filmovým debutem režiséra a scenáristy Filipa Pošivače. Vypráví příběh jedenáctiletého Tondy, "který od narození svítí, i když nechce". "Film o Tondovi a Slávce je vlastně obyčejný příběh, jaký může potkat každého z nás. Je to pouze zpodobnění pohádkové krásy ukrývající se ve všech dobrých skutcích, které vykonáme pro druhé. Tonda ve filmu udělá velké rozhodnutí, pro které jsem na něj pyšný. Navíc v prostředí nádherných ručně vyrobených dekorací, v magickém světle lamp a pod zrakem dokonalé kamery nás zavede do světa plného fantazie a kouzel. Ale nezapomínejme, že každý z nás v sobě nosí alespoň malé světýlko, které může zahořet, kdykoliv projevíme empatii, toleranci či pomůžeme někomu druhému," uvedl Pošivač.

Ten již dříve dělal jako hlavní výtvarník na animovaném seriálu Mlsné medvědí příběhy, nominovaného na Českého lva, jako režisér a výtvarník se spolu s Barborou Valeckou podílel na loutkových filmech Až po uši v mechu a Přes palubu a sám režíroval seriál Živě z mechu.

Film Tonda, Slávka a kouzelné světlo vznikl ve slovensko-česko-maďarské koprodukci. Produkují jej nutprodukcia (slovenská sesterská firma) a nutprodukce. Koproducenty jsou Česká televize, Rozhlas a televize Slovenska, Kouzelná animace a Filmfabriq. Film finančně podpořili Audiovizuální fond, Státní fond kinematografie, Eurimages, Creative Europe MEDIA, Maďarský národní filmový institut a Zlínský kraj. Distributorem je Cinemart.