reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Písničkář Xindl X prodlužuje smlouvu s hudebním labelem Universal Music

12:20, 19. 5. 2023

Populární písničkář, zpěvák, scenárista a skladatel Xindl X (foto uprostřed), vlastním jménem Ondřej Ládek, se domluvil na pokračování obchodní spolupráce s hudebním vydavatelstvím Universal Music (UM; vlevo ředitel firmy Tomáš Filip). UM Xindlovi vydává desky již od roku 2012.

Podle informací Borovan.cz byla smlouva Xindla X a Universal Music aktuálně prodloužena na další tři roky. Během tohoto období by měla vyjít Xindlova nová studiová deska (2024). Ještě předtím by písničkář měl v letošním roce vypustit několik singlů coby předzvěst plánovaného alba. Novinkové songy Xindl X představí na letošním turné napříč republikou. Xindl X zamíří na konci září do Prahy, během listopadu pak zahraje v BrněPlzniMladé BoleslaviKrnově a celou tour zakončí ve Vysokém Mýtě.

Na labelu Universal Music doposud vyšlo šest alb Xindla X, včetně desky Láska (2012, první vzájemná spolupráce) a doposud poslední Xindlovy nahrávky Terapie (2021). V hlasování ankety popularity Český Slavík v roce 2022 skončil Xindl X na devátém místě v kategorii Zpěváci s více než 15 tisíci hlasy.