reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Telekomunikační operátor Nordic Telecom získá internetové zákazníky Telly

12:30, 31. 5. 2023

Hezký deal pro telekomunikační společnost Nordic Telecom, jejímž papírovým majitelem je Tomáš Otruba (minoritním akcionářem je J&T Private Equity Group). Nordic uzavřel "strategické partnerství" se satelitním a internetovým operátorem Telly, v jehož rámci získává internetové zákazníky Telly.

Přechod zákazníků nastává od 1. srpna 2023. "Aktuálně využívané internetové tarify zákazníků zůstávají beze změny rychlosti, použité technologie nebo cenových podmínek (včetně zachování akčních cen)," uvedly firmy ve společném komuniké. Telly má aktuálně na 170 tisíc TV a internetových zákazníků. Nordic Telecom, který má v Česku více než 100 tisíc zákazníků, začne od srpna zároveň nabízet produkty televizního operátora Telly. Konkrétně půjde o televizní balíčky Střední (nabízí 100+ kanálů, z toho přes 60 v HD kvalitě) a Sport (19 kanálů v HD).

Tržby firmy Nordic Telecom Regional v roce 2021 dosáhly 355 milionů korun, o rok dříve to bylo 246 milionů korun. Majitelem Telly je skupina Lama Energy Group, kterou  ovládá ropný miliardář Petr Lamich.