reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardáři Pavlíček se Španělem koncentrují svá média, skupinu povede Balšínek

Spolumajitelé herního studia Bohemia Interactive, miliardáři Marek Španěl (foto) a Slavomír Pavlíček, dokončují vytváření nové mediální skupiny, o které jsme psali již loni na podzim. Nová mediální skupina SPM Media se stává zastřešující organizací dosavadních mediálních aktivit obou podnikatelů.

SPM Media bude nově mimo jiné zastřešovat vydavatelství Echo Media, které provozuje online názorový deník Echo24.cz, vydává Týdeník Echo a prémiovou platformu EchoPrime. Rovněž je vydavatelem knižních titulů. Pod novou mediální entitu patří i provozovatel vznikajícího Radia Prostor, které do konce června zahájí vysílání na frekvencích Rádia Zet. Do skupiny spadá rovněž blogovací platforma Blogosvět a také technologické studio Coolpany. Součástí aktivního vstupu SPM Media na mediální trh je převod akcií Echo Media v držení Španěla na SPM Media. Skupina brzy přesídlí do nové centrály na pražském Smíchově.

Právě studio Coolpany bude zajišťovat vývoj nových technologií, jako je redakční a publikační systém nebo předplatitelské databázové nástroje. "Cílem je vytvořit komplexní systém pro tvorbu, publikaci a monetizaci obsahu a poskytnout otevřený prostor a moderní redakční nástroje potřebné pro svobodné šíření myšlenek a názorů. SPM Media počítá se spoluprací třetích stran, ať už se stávajícími mediálními subjekty, nebo s individuálními autory," uvedla skupina. Zároveň se počítá s dalšími akvizicemi.

Strategii vydavatelství bude z pozice dozorčí rady řídit Marek Španěl, výkonným šéfem z pozice člena představenstva vydavatelství SPM Media bude Dalibor Balšínek, který zároveň nadále řídí Echo Media, projekt povede a reprezentuje. Výkonným zástupcem akcionářů a také členem představenstva SPM Media bude Tomáš Boček. "Žijeme v přelomové době a sebevědomá nezávislá média potřebujeme víc než kdy dřív. Chceme přinést nové nápady a pokusit se vytvořit zázemí pro ekonomicky silná média, malá i velká, aby mohla volně šířit informace a názory, ať již jsou jakékoli. Protože pestrost a rozdílnost názorů není slabinou naší společnosti, ale naopak její hlavní silou," komentoval Španěl.