reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Michal Suchánek točí nový seriál s Langmajerem a Genzerem, objeví se na Prima+

08:39, 19. 6. 2023
Televize Aleš Borovan

Po České televizi, která předloni bodovala s "chatařským" seriálem Osada, najíždí na stejnou tématiku i komerční stanice TV Prima. Ta začala točit novou sérii Chataři ze Švihova (foto).

Osmidílný seriál točí bavič, scenárista a režisér Michal Suchánek (Večírek, Národní házená), který "obsadil své přátele, děti, děti svých přátel, kolegy režiséry i producenta". V Chatařích ze Švihova se objeví Adéla Gondíková, Jiří Langmajer, Richard Genzer, Linda Rybová, Igor Chmela, Jana Janěková, Matěj Dadák, Vladimír Škultéty, Iva Pazderková nebo Petr Kolečko. Prima seriál uvede na VOD platformě Prima+.

"Myslím si, že jsem to psal z nějaké vypočítavosti, protože Češi jsou chatařením postižení. Měl jsem pocit, že to prostředí, zákonitosti chataření a životní styl chatařů každý zná. Náš seriál je hlavně o charakterech lidí, chatařů, kteří se setkávají na jednom místě, ale jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou různé. Vycházel jsem z toho, co znám, postavy mají reálné předobrazy," komentuje Suchánek.

Seriál Chataři ze Švihova vzniká v produkci Unit and Sofa Praha producentů Šárky Chlumské Oujezdské a Jana Hlavsy. Kreativním producentem je Daniel Strejc (Revír, Lajna, Večírek, Přes prsty atd.).