reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ashborne Games na trh posílají PC hru o slavných bojích československých legií

07:38, 20. 6. 2023

Brněnská firma Ashborne Games, jedno z tuzemských vývojářských studií, které spadají pod velký koncern THQ Nordic, posílá na trh nový herní titul, čerpající ze skutečných událostí československé historie.

Nový herní titul Last Train Home (screen) je historická strategie/management hra s tématikou boje československých legií v carském/bolševickém Rusku za první světové války a těsně po ní. Hráči si zahrají osádku obrněného vlaku, která se snaží dostat ze sibiřských dálav zpátky domů, do tehdy vznikajícího Československa.

Titul byl exkluzivně představen v rámci PC Gaming Show 11. června a nyní je možné si jej přidat do seznamu přání v globálním digitálním obchodu Steam, kde bude vydán v průběhu roku 2023. Cena by se měla pohybovat okolo 40 dolarů/eur (Premium).

Dílo vzniká v 50členném týmu od roku 2021 ve spolupráci s Československou obcí legionářskou, poskytující odborné historické konzultace a mediální podporu. Hra bude mít i český dabing, kterého se ujme například herec Karel Dobrý, držitel ocenění Českého lva, ztvárňující pobočníka velitele (hráče) kapitána Langera.

"Hráči si užijí více než jen boje, protože důležitou částí hry je i správa vaší posádky mezi misemi - každé rozhodnutí má následky. Titul je inspirován skutečnými příběhy československých legionářů po Velké válce. Hra tak umožňuje nejen okusit náročnou cestu přes Sibiř, ale i prožít zapomenutou část naší historie," uvedl Petr Kolář, vedoucí studia Ashborne Games.

THQ Nordic byla založena ve Vídni a společně s pobočkami v Německu, Švédku, Finsku, USA a v dalších státech zaštituje známé herní značky jako Darksiders, MX vs. ATV, Destroy All Humans, Wreckfest, Titan Quest atd. V Česku vlastní ještě vývojářské studio Warhorse Games. Mateřskou firmou je Embracer Group.