reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova na obrazovky vrátí šmírovací show Big Brother

17:06, 20. 6. 2023
Televize Aleš Borovan

Po dlouhých 18 letech největší komerční televize Nova (majitel PPF) vrátí do programu licenční šmírovací show Big Brother (originální produkce Endemol). První a doposud jedinou řadu vysílala v roce 2005, tehdy za ni stanice dostala od vysílací rady pokuty přes 40 milionů korun kvůli údajnému ohrožování mravního vývoje mládeže.

Druhá řada TV podívané vstoupí na obrazovky Novy a sesterské Markízy na podzim 2023. Casting na účastníky podle stanice právě odstartoval. Vítěz si odnese 2,5 milionu korun. "Hledáme zajímavé charaktery, ze všech koutů společnosti, kteří se nebojí vstoupit do domu Big Brothera, hrát jeho hru a sdílet své příběhy," říká producentka Kateřina Zavadová.

"Podstata show Big Brother se dnes promítá do bezpočtu dalších formátů po celém světě, přičemž samotný formát Big Brother aktuálně prožívá hned v několika zemích své znovuzrození. Na český a slovenský trh přinášíme novou generaci tohoto pořadu, který nikdy nebyl víc relevantní než v současnosti, kdy sociální sítě zásadně změnily způsob vnímání soukromí," doplnila ředitelka programu TV Nova a TV Markíza Silvia Majeská.

Reality show Big Brother byla poprvé uvedena v roce 1999 v Nizozemsku. Soutěžící společně po několik týdnů obývají dům, který je izolován od zbytku světa. Spolubydlící jsou v domě nepřetržitě sledováni televizními kamerami i osobními zvukovými mikrofony. V průběhu soutěže jsou postupně vyřazováni