reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Provazník točí nový celovečerní film, připomene smutnou kauzu sbormistra Kulínského

08:42, 22. 6. 2023
Ostatní Aleš Borovan

Nový film režiséra a scenáristy Ondřeje Provazníka (Staříci, Dáma a Král) podle všeho vzbudí kontroverze. Přestože to tvůrci v propagačních materiálech nepřiznávají, evidentně připomíná kauzu již zesnulého dirigenta a sbormistra Bohumila Kulínského ml., který byl před lety odsouzen za pohlavnímu zneužívání nezletilých sboristek.

Provazník společně s producentem Jiřím Konečným (endorfilm) točí snímek s výmluvným názvem Sbormistr (foto). "Měl jsem jeden speciální zážitek, o kterém jsem dlouho přemýšlel, že bych ho chtěl nějak zpracovat. Na jeho základě jsem vymyslel příběh třináctileté Karolíny, která se snaží uspět v elitním pěveckém sboru. Na začátku je Karolína takový nenápadný outsider, který se chce přiblížit úspěšnější starší sestře, ale postupně se jí začne překvapivě dařit. Zrádnost její cesty je v tom,  že se musí vyrovnat nejen konkurentkám ve sboru, ale také zaujmout sbormistra," komentuje Provazník.

Film se začal točit letos v lednu v Krkonoších, točilo se i v Brně, v Jizerských horách, Orlických horách, v Praze a aktuálně skončila část natáčení v Mladé Boleslavi, kde vznikaly davové scény. Dotočen bude na podzim v New Yorku. Premiéra je naplánována na rok 2024.

Ve Sbormistrovi hrají Juraj Loj (Prezidentka, Šarlatán), Ivana Wojtylová, Zuzana Šulajová nebo Anna Kameníková. Hlavní sesterskou dvojici ztvárnily třináctiletá Kateřina Falbrová a patnáctiletá Maya Kintera. Koproducenty snímku jsou Punkchart films - Ivan Ostrochovský a Česká televize - TPS Kateřiny Ondřejkové.