reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Petra Hřebíčkové má další hlavní roli v připravované komedii Matka v trapu

08:37, 23. 6. 2023
Film Aleš Borovan

Převážně ženský autorský a producentský tým začal točit novou komedii Matka v trapu (foto). Film vzniká podle knihy Uljany Donátové, která je dlouholetou tiskovou mluvčí Karlovarského filmového festivalu.

Režisérkou filmu je Hana Hendrychová (Můj příběh), produkci mají na starosti Svatava Peschková a Nela Schlaichertová. Donátová je rovněž scenáristkou chystané komedie. Hlavním partnerem filmu je televize Prima. V hlavních rolích se představí Petra Hřebíčková a Lenka Vlasáková, dále hrají Jana Švandová, Bob Klepl nebo Jaroslav Plesl. Hřebíčková patří k nejobsazovanějším českým herečkám v současnosti, jen za poslední tři roky hrála v sedmi celovečerních filmech.

Matka v trapu vypráví příběh dvou žen, které "se potkaly naprosto neplánovaně, poznávají jedna druhou a díky tomu i sebe samé. Dostávají šanci vrátit své rozhárané životy zpět do správných kolejí." "S nadsázkou říkáme, že jsme taková ženská síla. Ženské přátelství cítíme jako určitou životní jistotu, něco, co člověka podrží a zároveň nakopne. A druhou důležitou věcí je humor. Chceme, aby příběh Matky v trapu vyprávěl o obyčejných lidských věcech s nadhledem, protože pak je všechno v životě o chloupek jednodušší. Naše hrdinky se dokáží zasmát samy sobě a věříme, že s nimi se zasměje i divák v kině," uvedly “ tvrdí scenáristka, režisérka i obě producentky.

Natáčení probíhá v červnu v Praze a okolí, s premiérou počítá distributor Falcon 29. února 2024.