reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Mašín a Alice Nellis posílají do kin film Němá tajemství

08:20, 24. 6. 2023
Film Aleš Borovan

Do českých kinosálů ještě nevstoupil dlouho očekávaný film Tomáše Mašína Bratři o odbojové skupině bratří Mašínů, a pilný režisér divákům představí další svůj celovečerní snímek. Lovestory s kriminální zápletkou Němá tajemství je výsledkem první spolupráce režiséra Mašína (foto) a scenáristky Alice Nellis.

Němá tajemství je film o muži, "který po úrazu hlavy ztratil schopnost komunikovat a trpí málo známou poruchou řeči zvanou afázie." Příběh hlavního hrdiny, kterého ztvárnil slovenský herec Marián Mitaš, divákovi vypráví ze svého pohledu ženský trojúhelník - jeho manželka (Jana Plodková), matka (Milena Steinmasslová) a kolegyně (Magdalena Borová). V dalších rolích představí Jan Révai, Igor Chmela nebo Jiří Havelka.

"Ve své představě jsem při tvorbě scénáře viděl emocionálně intenzivní film. Do jisté míry komorní, ale s velkým filmovým potenciálem. Jak lze vlastně odvyprávět příběh člověka, když nedokáže psát ani mluvit? To mě lákalo. Film kombinuje detektivní a dramatický žánr s lovestory. Kostra příběhu je opřená o výslechy, ve kterých se vracíme do historie vztahu ústředních dvou postav," komentuje Mašín.

Producentem Němých tajemství je Jiří Tuček. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. Film bude představen na 57. MFF Karlovy Vary. Do běžné kinodistribuce vstupuje letos v září.