reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČEZ přeskupuje část svých telekomunikačních aktiv

07:49, 26. 6. 2023

Energetický obr ČEZ, který se kromě jiného zaměřuje i na telekomunikační byznys (možné synergie), rozdělí jednoho ze svých regionálních telco operátorů, frýdlantskou firmu FDLnet.CZ.

Aktiva FDLnet.CZ se rozdělí mezi dva další "čezácké" telekomunikační podniky - Telco Infrastructure a ČEZNET. Na Telco Infrastructure energická firma přesune optickou infrastrukturu a navazující aktiva a na ČEZNET zbytek, tedy přístupovou infrastrukturu, databázi zákazníků, provozní aktiva, dluhy FDLnet atd. "Jde o organizační přesuny, které mají optimalizovat chod celé naší skupiny, zjednodušit každodenní fungování a ve finále tak přispět k vyšší úrovni služeb poskytovaných zákazníkům. Akvizice menších lokálních operátorů jsou v souladu s dlouhodobou strategií poskytování služeb vysokorychlostního internetu," uvedl tiskový mluvčí ČEZ Martin Schreier. Značka FDLnet.CZ má být přitom zachována.

Telco Infrastructure je zaparkována pod zastřešující dceřinku ČEZu Telco Pro Services. Podle Schreiera firmy, spadající pod Telco Pro Services, v současnosti poskytují internetové služby pro zhruba 80 tisíc zákazníků po celé České republice. Firma FDLnet obsluhuje nižší tisíce koncových zákazníků v oblasti frýdlantského výběžku.

"Díky kontinuálnímu rozvoji vlastní síťové infrastruktury rozšiřuje společnost Telco Pro Services nabídku telekomunikačních služeb jak pro zákazníky ze segmentu B2C, tak segmentu B2B. Rozšiřování záběru znamená vyšší tržby za poskytované služby a úměrně tomu i navyšování zisku. Vzhledem k vlastní síťové infrastruktuře zkvalitnila společnost Telco Pro Services nabídku rychlého internetu s rychlostí až 2000 Mb/s a postupně ji rozšiřuje i do dalších měst ve větším počtu regionů," komentoval Schreier.