reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Komárkova Aricoma akvíruje další ICT firmu, ta pracuje hlavně pro státní správu

17:45, 26. 6. 2023

Skupina Aricoma, poskytovatel ICT služeb a součást skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka ml. (foto), pokračuje v intenzivním akvizičním tažení po českém i zahraničním IT trhu. Aktuálně kupuje pražskou firmu SYSCOM Software (SSW).

SSW se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstnává osm desítek expertů. Na trhu působí od roku 1994. Mezi nejvýznamnější projekty firmy patří IS AVISme, ekonomický informační systém pro státní správu, spisová služba AVISme ESS nebo například projekty v oblasti výzkumu a aplikace AI ve zdravotnictví.

Akvizice SSW doplňuje portfolio Aricomy v oblasti vývoje softwaru pro veřejný sektor, kterému se ve skupině věnují firmy Komix a CES EA. Aricoma jen v letošním roce akvírovala olomouckou IT společnost Consulting 4U (analýzy, implementace a podpora SAP řešení) nebo podíl v Sabris (poskytovatel konzultačních služeb a projektů SAP v Česku a na Slovensku).

"Vývoj technologií pro digitalizaci státu je pro Aricomu jednou z priorit rozvoje podnikání. Akvizicí SYSCOM Software významně posilujeme tým expertů, který vedle technologických dovedností musí rozumět i komplexnímu legislativnímu rámci agendy digitální veřejné správy," komentoval CEO Aricoma Milan Sameš.