reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pilný byznysmen Čupr zakládá nový fond, chce spravovat přes 100 miliard

20:52, 27. 6. 2023

Největší spolumajitel Rohlik Group, Tomáš Čupr (foto; rovněž Dáme Jídlo nebo Slevomat), se vrhá na nový byznysový projekt. Zakládá investiční skupinu TCF Capital. Operovat chce na tuzemském trhu a v regionu střední a západní Evropy.

TCF Capital plánuje investovat především v segmentech jako je FMCG výroba a zpracování, e-commerce, logistika a skladování. Do roku 2030 chce spravovat firmy v hodnotě 120 miliard korun. "Chci se zaměřit na investice do ziskových firem v pozdější fázi vývoje, ve kterých vidíme zajímavou službu nebo produkt a za kterými stojí tým správně nastavených lidí. Zároveň si vybíráme takové projekty, u kterých cítíme, že mohu pomoci i jinak než jen finančně," komentoval Čupr. TFC bude primárně investovat Čuprovy peníze.

Novou investiční skupinu řídí Peter Klekner, který přichází z pozice CEO Kifli.hu pro Rohlik Group v Maďarsku. Irena Doleželová Sokolíková je v TCF Capital zodpovědná za vnitroskupinové právní záležitosti a poradenství při nových akvizicích. Vyhledávání vhodných investičních příležitostí má na starosti Petra Spáčilová, posila z řad M&A poradenské společnosti Deloitte.

"Nejde nám pouze o investiční příležitosti, chceme pomoci podnikatelům v regionu, aby se stali součástí silného ekosystému, jehož cílem je podpořit dynamický a udržitelný růst a rozvoj firem. Některé příležitosti otevřeme i menším investorům,“ vysvětluje strategii fondu Klekner.