reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pilulka začne brutálně šetřit, náklady chce osekat o 100 milionů korun

18:44, 28. 6. 2023
E-commerce Aleš Borovan

Pokles celého e-commerce trhu a ne úplně přesvědčivé výsledky sekundárního úpisu akcií v uplynulých dnech - to vše stojí za rozhodnutím technologicko-e-commerce společnosti Pilulka Lékárny (je kotována na pražské burze) výrazně osekat náklady. Součástí ozdravné kůry je i propouštění a odchod z jednoho trhu.

Pilulka Lékárny dle svého vyjádření plánuje snížit roční náklady téměř o 100 milionů korun. "Restrukturalizační kroky jsou činěny s cílem posílit pozici společnosti v Česku, Slovensku, Rakousku a Maďarsku. Pilulka plánuje ukončit svou činnost ve ztrátovém Rumunsku," uvedli zástupci firmy. Součástí reorganizace je rovněž spojení jednotlivých oddělení ve skupině do jedné mezinárodní struktury, změny ve vedení společnosti a omezení akvizic a investic.

Společnost po několika letech mění členy TOP managementu. Na pozici skupinového CFO nastupuje k 1. červenci Tomáš Hospůdka, který ve společnosti působil jako ředitel controllingu a vztahů s investory. Pozici ředitele nových trhů od června převzal Jaromír Řánek. Firmu naopak opouští David Staněk z pozice CFO a Michal Hanáček z pozice COO.

"Zahájili jsme celofiremní transformaci. V následujících týdnech dojde k mezinárodnímu sloučení a zúžení jednotlivých týmů rozprostřených v několika zemích. Zmíněné kroky se dotknou velké části zaměstnanců a bude ukončena spolupráce s 50 zaměstnanci na centrálách v Praze, Bratislavě a Bukurešti. Reorganizace v řízení, ale i provozu, bude mít s postupným náběhem pozitivní dopad na náklady společnosti ve výši vyšších jednotek milionů korun měsíčně," uvedl Petr Kasa, člen představenstva společnosti Pilulka.